PNL-PSD-UDMR din nou la guvernare, ceea ce ma face sa cred ca iarasi vom avea probleme. De ce? Pai avem iarasi un partid de stanga si unul de dreapta ce se straduiesc sa guverneze, avand la carma UDMR-ul. Asta inseamna ca pe langa concesiile pe le vor face maghiarilor ca sa se aprobe legile necesare bunei guvernari, vor fi discutii cu politicile sociale si cele ce se adreseaza micilor investitori. Pentru ca pentru cei mari – investitori ma refer, nu vor fi probleme, cum nu au fost nici pana acum. Vestea buna este ca am putea pleca fara vize in SUA, in sfarsit programul Visa Waiver e pe linie verde.

PNL-PSD-UDMR din nou la guvernare

Scriam acum ceva vreme despre religia maghiarilor, dar de fapt ar fi fost mai corect sa scriu despre modul lor de a guverna cu toate partidele din Romania de la Revolutie si pana astazi. Baietii astia isi fac treaba, electoratul maghiar are pe cine vota in continuare. Nu vor obtine ei mari concesii de la partenerii de guvernare, sau cep putin asa pare. Totusi ceea ce duce mereu la frictiuni intre etinii se rezolva oricum, ori de cate ori maghiarii ajung la guvernare prin UDMR. Avem majoritate, fragila ce e drept si la prima adiere de vand noul guvern va pica ca frunza toamna din copac. De unde stim? Pai am mai avut versiunea asta de guvern, de ce ar fi acum altfel?

Ma intreb ce ar face liderii PSD si PNL daca s-ar uita la ce spun de obicei in campanie electorala? Stiu, o cere binele tarii, dar atunci de ce sa spui ca nu faci alianta cu dusmanul, daca oricum o sa o faci atunci cand iti fuge ciolanul din farfurie? Evident ca nu poti vota nici PSD si nici PNL, USR nici atat, deci ramen varianga AUR? Asta e si mai rea, asa ca vom alege mereu varianta mai putin rea, din doua rele pe cel mai mic. Mai exact ne meritam soarta, niciodata nu reusim sa scapam de fosilele din Parlament, din cand in cand mai vedem o revenire a celor de teapa lui Serghei Mizil, adica nomencalturisi cu bani, la asta ma refer – deci nimic nu se schimba, totul se transforma!

PNL-PSD-UDMR

PNL-PSD-UDMR din nou la guvernare