Guvernul Orban a picat dupa 3 luni desi eu i-am prevazut o viata si mai scurta. Nu a fost sa fie, era de asteptat pentru un guvern minoritar si care nu a fost dispus sa faca concesiuni UDMR-ului. Teoretic tot Ludovic Orban va conduce Romania pana la alegerile anticipate sau cele ordinare din noiembrie. Pentru mine caderea acestui guvern inseamna o pierdere in plus la schimbul valutar, leul este mic si va fi probabil si mai mic. Pentru romani inseamna instabilitate, incertitudine. Pentru ca la alegeri va trebui sa voteze iarasi PNL si iarasi nu vom avea majoritate, pentru ca nici Barna si nici altii nu au convins, iar de PSD nu ii este inca dor nimanui.

Guvernul Orban a picat dupa 3 luni

Ludovic Orban se lauda cu realizarile sale in trei luni: ordonante de urgenta. Cam la asta s-a redus activitatea sa. In rest Romania sta bine – adica nu ne asteptam la surprize, caderea lina a leului – daca nu vom vedea alte socuri, prevad ca in vara vom vedea EURO la cinci lei. Liberalii spera la anticipate, insa am certitudinea ca PSD-ul va lungi totul pentru a merge la alegeri la termen. De ce? E prea apropape de dezastrul caderii guvernului Dancila, nu au cum sa stranga simpatii care sa le permita mai multe locuri in Parlament.

Asdar nu vom disolva Parlamentul prea curand, tot astia ne vor conduce pana in noiembrie. Apoi totul depinde de aliante. Ce apreciez la liberali? Ca nu au cedat UDMR-ului, in rest ce sa le mai ceri? Ca nu au facut alianta cu alte partide de dreapta si de centru dreapta? Pai alea viseaza la anticipate sa mai ia ceva locuri in Parlament, apoi probabil ca vom avea o coalitie. Cam la asta se rezuma totul pana la urma, caci la noi nu exista decat un partid care sa poata lua singur majoritatea, iar ala e PSD-ul. Nefiresc, nefolositor dar adevarat.

Guvernul Orban a picat

Guvernul Orban a picat dupa 3 luni