Anul trecut Tibi Useriu a parasit cursa de la Polul Nord, exact acolo unde azi se afla pe prima pozitie. Data trecuta i-au degerat picioarele, anul acesta si-a propus sa termine primul cursa abandonata cu un an inainte. Indiferent de pozitia ocupata la final, Tibi ramane un exemplu pentru toata lumea. Daca la inceput era doar pe pozitia a patra, incet si cu tenacitate a urcat in clasament si la aproape 100 de km parcursi din cei 300 cati are traseul romanul nostru a ajuns pe prima pozitie. Reptam, dupa ce anul trecut abandonase din cauza problemelor de sanatate.

Tibi Useriu din nou in cursa la Polul Nord

Pentru cei ce vor sa stie, Yukon Arctic Ultra este un maraton pe zapada ce masoara 490 de kilometri, doar cei mai bravi dintre maratonistii pe zapada se incumeta la o astfel de cursa, care asa cum ne-a demonstrat Tibi Useriu anul trecut, este foarte periculoasa. Gerul de – 40 C° le poate da de furca concurentilor. Asadar este deja o performanta sa participi, dat sa iesi in TOP 3 este deja ceva remarcabil.

Totusi vremea a tinut anul acesta cu sportivii, fiind afara doar -10  C°, ceea ce a facut cursa mai usoara. Dar ca sa nu fie totusi prea usor, ninge si viscoleste, deci am puta spune ca este mai rau decat atunci cand este mai frig. Dupa 80 de kilometri Tibi a trecut in fruntea plutonului – concurentii sunt monitorizati prin GPS. Sa speram ca-si va pastra pozitia pana la final, noi ii tinem pumnii. Ne bucuram ca Romania este prezenta si la astfel de competitii, mai ales ca deja la altele precum tenisul ne-am obisnuit cu primele locuri.

Tibi Useriu la Polul Nord

Tibi Useriu din nou in cursa la Polul Nord