Ieri am stat cu sufletu la gura pe tot parcursul meciului patru dintre Simona Halep si Venus Williams, nu de alta, dar de fiecare data cand crezi ca ai zis HOP, n-ai sarit gardul. Dar nu i-a trebuit Simonei decat putin peste o ora ca sa o invinga pe sora Serenei, a patra oara! Chiar dac aromanca noastra este inca pe locul trei WTA, uite ca la capitolul Venus Williams sta bine, nu are nicio infrangere in fata ei. Sa speram ca vine si vremea Serenei, ca nu e nimic vesnic!

Simona Halep versus Venus Williams: 4 – 0

Simona Helep este la mai putin de 100 de puncte de locul doi WTA Petra Kvitova, nici fata de locul 1 WTA nu este prea departe, asa ca sanse sa redevina numarul unu mondial sunt. A spus-o chiar ea intr-un interviu recent. Sa asteptam sa vedem ce va urma in turneul de la Miami. Care sunt sansele matematice sa revina pe prima pozitie WTA? Pai sa castige turneul din America sau sa ajunga in finala dar sa nu Castige turneul Kvitova. Sanse sunt, dar inca nu avem sacii in caruta, asta-i clar. Adica suntem la mana cehoaicei pana la urma, daca nu castiga turneul de la Miami, am rezovat problema!

Daca Simona Halep ajunge in finala urma pe locul doi, indiferent de rezultatele celorlalte jucatoare, asadar finala este tinta suprema pentru ca Simona sa urce in clasamentul WTA. Cel mai sumbru scenariu? Pai sa nu treaca de Sferturi sau Pliskova sa castige turneul. Iar la calcule am ajuns? Hai curaj, Simona poate mai mult decat arata niste simple calcule pe hartie, nu-i asa? Reamintim ca romanca Bianca Andreescu a abandonat in optimi Turneul de la Miami.

Simona Halep versus Venus Williams

Simona Halep versus Venus Williams: 4 – 0