Pe data de 26 mai 2019 vor avea loc alegerile europarlamentare, adica fix peste doua luni si eu inc ama intreb cu cine sa votez. Este evident ca nu pot vota PSD, dar mai departe de atat nu stiu ce sa fac. Pana la urma sunt alegeri pentru Parlamentul European, mare lucru nu inseamna pentru noi, oamenii de rand. In sondaje PSD si PNL sunt la egalitate, urmeaza USR-PLUS, Pro Romania si ALDAE – incredibil cat de mult rezista Tariceanu asta, nu degeaba e la a nu stiu cata nevasta [ acum e cu PSD ].

Alegeri europarlamentare 2019

Cine mai castiga in alegeri in afara de posibili independenti? Pai ca de obicei UDMR, PMP nu prea cred, Ce este de retinut in 2019 este faptul ca sondajele recente arata o scadere a  voturilor pentru PSD, ceea ce ar putea duce la pierderea majoritatii la urmatoarele alegeri – anticipate sau ordinare. In rest nimic nou, nu vad politicieni noi, prevad o crestere a partidelor care nu au fost inca la guvernare, o noua incercare a romanilor de a iesi din groapa in care ne aflam.

Va vorbeam de curand despre salariul minim in tarile UE, iar noi romanii evident eram la coada alaturi de bulgari si unguri, eternele noastre raportari. Noi suntem mereu sub unguri dar peste bulgari, desi incetisor ne indreptam spre coada si ne-o iau si vecinii de la sud in fata. Oare nu ne-am saturat sa fim mereu codasi? DA, sa nu uitam ca exista tari ca Republica Moldova, India, unde e mai rau ca la noi. Dar parca nici sa fii codasul Europei nu e chiar convenabil, nu-i asa?

Alegeri europarlamentare 2019

Alegeri europarlamentare 2019