In cele doua zile de vot peste 380.000 de romani au votat in strainatate, ceea ce este un nou record in ceea ce priveste prezenta la vot in diaspora. Asta inseamna ca in turul doi au votat in doua zile cu 110 mii mai multi romani decat in primul tur, cand oricum am stabilit un record la prezenta la vot. Deci romanilor plecati de acasa le pasa. DA, poate ca nu se vor mai intoarce definitiv in Romania, poate ca unii au deja copii nascuti acolo, dar sufletul va fi mereu acasa. Important este ca romanii din diaspora au venit la vot, iar asta ne arata ca le pasa de tara, de evolutia ei in viitor.

Peste 380.000 de romani au votat in diaspora

In primul tur al alegerilor prezidentiale, in diaspora au votat peste 675 de mii de romani, dar in turul doi in primele doua zile s-a depasit prezenta la urne a romanilor din strainatate. Vom asista azi la depasirea recordului din primul tur? Este evident ca 700.000 de voturi conteaza, asta tinand cont ca in 2014 Klaus Iohannis a castigat in fata lui Victor Ponta cu un total de 6.288.769 de voturi, fata de 5.264.383 de voturi ale candidatului PSD. Diferenta a fost de aproximativ un milion de voturi [ 54,43% fata de 45,56% ]. Atunci l-a salvat pe Iohannis Ardealul, azi este posibil sa fie diaspora!

Azi Romania are un guvern liberal, dupa ani de zile de conducere PSD-ista. Leul romanesc este la cea mai joasa cotatie de pana acum, pe fondul unei cresteri economice discutabile. Votul din diaspora se va incheia luni la ora 7, moment in care oricum se va sti deja castigatorul. Asta daca nu cumva diferent ava fi atat de mica, incat votul din America sa isi spuna cuvantul.

Fruntase la votul din diaspora in turul doi sunt Marea Britanie si Italia, urmate la mica diferenta de Germania si Spania [ cate 70 de mii in primele doua, 56 si 53 in De si Sp. ]. Aproximativ 250 de mii de romani au votat in cele patru tari fruntase.

Breaking News