Desi cand Simona Halep a ajuns in finala de la Wimbledon speram sa scriem acest articiol, adica sa avem in titlul lui victoria Simonei, eram inca reticenti sa credem ca o va invinge pe cea care a castigat deja trofeul de sapte ori. Iata ca s-a intamplat, Victoria a fost rapida, in doua seturi: 6 -2, 6 -2 si Serena Williams a ramas fara replica. Pentru romani este o mare victorie, Simona Halep fiind prima si evident singura romanca ce castiga trofeul de la Wimbledon. Sa fi ascultat sfaturile lui Ion Tiriac?

Simona Halep – castiga finala la Wimbledon

Primul set a durat doar 26 de minute, Simona Halep o invinge pe Serena Williams cu 6 la 2. Urmeaza setul doi si Sernea castiga primul game, fiind la serviciu. Urmeaza Simona si este 1 la 1. Sernea castiga al doilea game la zero, parea ca fortele s-au echilibrat, dar Simona revine si castiga game dupa game, apoi setul si victorie pentru noi! Cu doi la zero la seturi, Simona Halep devine prima romanca ce castiga trofeul de la Wimbledon. Mai avem voci care ne zice ca nu a meritat sa fie locul unu mondial?

Deja Simona Halep urca pe locul patru in clasametul WTA, iar desi multi sperau in victoria ei, la fel de multi se indoiau. Din 10 partide jucate pana acum, Simnona a castigat doar una, dar ne-a spus cu o zi inainte de meci ca stie deja ce are de facut. A demonstrat ca nu au fost vorbe goale. Foarte frumos si gestul Serenei Williams de a olauda pe campioana, citez: ”trebuie doar să îți scoți pălăria și să o feliciți pentru ceea ce realizează”.

Simona Halep -Wimbledon

Simona Halep – câștigă finala la Wimbledon in doua seturi in fata Serenei Williams