Asa cum spuneam intr-un articol precedent, Simona Halep trebuia sa ajunga in semifiniale ca sa poata spera la recenirea pe locul unu in clasamentul WTA. Asadar dupa un meci dramatic cu chinezoaica Qiang Wang, pe care a invins-o in doua seturi, va juca in semifinale cu Karolina Pliskova. Daca o invinge va urca cel putin o pozitie in clasamentul WTA. Indiferent de ce va face de acum incolo, Simoa Halep a demonstrat inca odata ca este o mare sportiva, ca are resurse si ca isi merita locul in topul mondial al jucatoarelor de tenis.

Simona Halep in semifinalele de la Miami

Desi Simona Halep a invins sin sferturi cu 2 -0, meciul a fost unul greu, scor final 6-4, 7-5 . Romanca a fost mai buna, fara niciun dubiu, insa nici chinezoaica [ locul 18 WTA ] nu a fost un adversar comod. Urmeaza meciul cu Pliskova, o jucatoare valoroasa ce a fost si ea la randul ei numarul unu in clasamentul mondial. Asadar este printre favorite la turneul de la Miami. Cehoaica este acum pe pozitia a cincea in clasamentul WTA, dar daca ar castiga trofeul ar putea sa ajunga pe doi.

Ultima intalnire dintre Simona si Pliskova s-a terminat in favoarea romancei, in cadrul FedCup. Meciul cu chinezoaica Qiang Wang a inceput promitator, cu un break in favoarea romancei. Insa pana la final am stat cu sufletul la gura, de cateva ori eram siguri ca Simona va ceda, ea fiind mai mult cu ochii in tribune decat pe terenul de tenis. A trecut, sa speram ca trece si de cehoaica si o sa o vedem in finala! UpDate: Simona a pierdut semifinala si uite asa a pierdut ocazia sa revina pe locul unu WTA!

Simona Halep Miami

Simona Halep in semifinalele de la Miami