PSD-ul a mai venit cu o idee pentru o economie si mai ales o agricultura care duduie, taxa pe porc. Petre Daea a decis ca este momentul sa aplice nu stiu ce directiva europeana care sa duca la impozitarea celor ce au mai mult de cinci porci de peste 30 de kilograme. Stiti ce ma mira pe mine? Ca inventivul Daea nu cred ca stie ca pentru a avea purcei ai nevoie de o scroafa si un vier, adica deja ai doi purcei in ograda. Cati purcei fata o scroafa? Pai de obicei cam 10 purcelusi mici. Ok, si daca fata cinci esti deja intr-o mare dilema: ce sa faci? Sa-i tii pe toti sau sa-i vinzi de mici?

Impozit pe porci – proiectul lui Petre Daea

Ce nu intelege Petre Daea? El ne explica ca este logic ca cei ce au peste 5 purcei sa vanda o parte din ei, daca ii vinde de mici, la opt saptamanai poate lua intre 200 si 300 de lei pe bucata. Sa zicem ca vinde doi din cinci, da sa ramana in batatura cu minimul legal. Va incasa 600 de lei, ce ar trebui sa faca? Sa-si ia casa de marcat? Sa mearga la fisc si sa plateasca taxe? Cat costa un porc in viu? Pai cam 18 lei/kilogram. Cum se vand pe la 80 de kilograme, ar insemna ca daca vinzi unul, ai sa castigi cam 1.400 de lei. Ca sa ai venitul minim pe economie ar trebui sa vinzi 10 purcei pe an, adica pe toti!

Cat costa un vier de reproductie? Pai am vazut pe OLX ca se vand si cu 1700 de lei, adica mare gheseft nu ai daca ai un porc si o scroafa. Dar ce ma mira mai tare este ca cei de la PSD s-au gandit sa impoziteze ce are peste 30 de kilograme. Ma intreb la vaci ce idee o sa le mai vina? Asta intr-o tara unde sa da subventia pe vaca! Dar pe porc nu? Ma intreb care o fi strategia PSD in domeniul satelor? Sa nu mai creasca omul nimic in ograda, sa stea sa se uite la stele? oare cate fire de rosii ai voie sa ai? Dar visini in curte? Meri? Vai de noi, asta e!

impozi pe porci

Impozit pe porci – proiectul lui Petre Daea