In goana sa dupa bani, guvernul PSD a decis sa mai incurce putin apele in economia romaneasca, a decis infiintarea conturilor de TVA la Trezorerie, zic ei dupa model italian. Evident ca in afara de hotie nu prea ne asemanam cu italienii, iar de maine contabilii mai au ceva de facut, de jucat cu TVA-ul incasat, pe care-l vor varsa la 7 zile in trezorerie. Cine are incasari zilnice, va face coada la ghisee cu sacosele cu bani?

Plata defalcată a TVA, obligatorie de la 1 ianuarie 2018 este acum facultativa

Cum platim de maine furnizorii? Probabil in doua conturi, unul al firmei si unul pentru TVA. De ce nu facem si un cont de profit? O sa ajungem sa deschidem conturi dupa „Planul de conturi”, ca sa fie mai mult de munca in zadar, iar cei ce nu declara venituri sa stea in continuare linistiti. Cum de nu le vine in cap sa faca ca la nemti? Primii 17.000 de euro venit scutiti de taxe, restul daca nu platesti si faci evaziune,la zdup?

Evident ca legea asta o sa dispara repede, dar probabil ca va incurca putin apele macar un an sau doi, ca asa e pe la noi. Va urma smecheria cu „privatizarea fondului de pensii”, asa ca viitoarele guverne sa nu faca pasi inainte, sa repare ce strica azi cei de la PSD, cu Dragnea si Tudose la volan. In curand o sa ramana in tara doar cine nu pricepe ca „afara” e mai bine, ca la noi inca nu e de stat! Mai vrei sa revii in tara si sa te privatizezi?

Taxare TVA

Plata defalcată a TVA, obligatorie de la 1 ianuarie 2018 este acum facultativa