Romanii care au site-uri si castiga bani din AdSense ar trebui sa se gandeasca sa plateasca si impozitele la stat, adica cei 16% impozit pe venit si 5,5% pentru sanatate CNASS ( daca vor si pensie, trebuie platit si impozitul pentru CNAS – Casa Nationala de Asigurari Sociale). Deci trebuie sa mergeti cel tarziu panape data de  25 mai 2017 sa depuneti declaratia 201 la ANAF, apoii veti primi de la ei decizia de impunere prin luna septembrie sau octombrie si de la data de pe plic aveti la dispozitie sa platiti, adica prin noiembrie sau decembrie!

Impozitarea veniturilor din AdSense pentru romani

Precum vedeti din datele de mai sus, pentru 70 de euro incasati sa zicem in ianuarie 2016 – minimul de plata la AdSense, va trebui sa achitati peste aproape doi ani impozitele. Daca nu lucrati veti plati si pentru sanatate si pensie, in afara de impozitul de 16% pe venit. Adica din 70 de euro veti ramane cu aproximativ 50 de euro. Asta-i viata, nu trebuie neaparat sa fie si echitabile – ma refer la faptul ca de multe ori cei care castiga bani din astfel de “afaceri” nu reusiesc sa adune nici macar minimul de subzistenta, dar asta este o alta discutie.

Atentie! Trebuie sa completati veniturile in formularul 201 in lei ( RON ) deci va trebui sa verificati la BNR care a fost cursul la data la care ati incasat banii – de obicei daca primiti in lei la o banca din Romania pastrati extrasul pentru a avea dovada corectitudinii completarii. Nu stii daca trebuie sau nu sa completezi formularul 201? Verifica aici! In plus si cetatenii romani nerezidenti trebuie sa faca acest efort daca au centrul intereselor vitale (averea, familia, copiii) este în România! Acum depinde ce intelege ANAF prin avere si familie – cont la banca, bunici? Daca nu breti sa risicati sa platiti penalizari, amenzi, etc. mergeti si platiti impozitele la timp!

Impozite Adsense