Maer Mircea Cristian este un cetatean roman din Constanta plecat din 2012 din tara sa munceasca in Uniunea Europeana. Recent el ne spune ca a fost executat silit pe un cont din Romania, despre care credea ca e inchis – multi fac greseala asta, lasa contul de izbeliste si cred ca se inchide automat, ei bine NU, mai mult, cand ti-e lumea mai draga descoperi ca esti dator vandut la banca pentru ca ai cont la ei! Dar problema lui este ca i-a venit de plata pentru ca nu avea venituri in tara! Dovada o vedeti aici!

Maer Mircea Cristian executat silit de ANAF pentru venit zero

Sincer sa fiu am auzit ca esti dator la stat daca nu ai venituri si mai ai ceva legaturi cu tara, chiar si un banal cont la o banca, pe zero sau ca in cazul lui Maer Mircea Cristian, pe minus! Legea spune ca esti dator cu banii pentru sanatate, iar daca nu ai depsu hartie de rezidenta fiscala, mai dai si impozit la stat, ca ai de unde, doar muncesti in UE.  A strans omul in trei ani nu mai putin de 242 de lei de plata, impozite si penalizari. Ce inseamna DO nu stiu, cred ca bobanzi, PI fiind penalizari de intarziere.

A vrut omul sa se clarifice, dar nu i-a mers, asa ca a plecat inapoi la munca, dator si cu siguranta cautat pentru neplata, la anul suma fiind evident mai mare. A plecat omul sa scape de birocratia din tara si sa ia bani pe munca lui, dar a ramas captiv in Romania, unde se impoziteaza si faptul ca nu ai venituri, ce sa-i faci, trebuie luata pielea de pe emigrantul roman, chiar si daca e plecat de peste 10 ani din tara! Cine l-a pus?

ANAF Constanta

Maer Mircea Cristian executat silit de ANAF pentru venit zero

NR: nu garantam ca povestea este reala, preluare de pe Ziarulromanesc ( a se vdea poza din link ).