Bizara coincidenta, in Moldova am auzit destul de des expresia: nu ma bucur ca a castigat Nastase, dar ma bucur ca a pierdut Ceban. Prezenta la vot a fost la fel de mica ca si atunci cand a castigat tot in turul doi Dorin Chirtoaca, iar diferenta minima arata ca lupta a fost strasa, un 5% nu inseamna prea mult, dar este semnalul ca inca formatiunile pro occidentale conduc numeric in capitala Moldovei.  Sa vedem ce va fi insa la toamna, cand se numara bobocii la alegerile parlamentare – pentru prima data prin sistemul mixt.

Andrei Nastase va colabora de nevoie cu Vlad Plahotniuc si Igor Dodon

A mai pierit o gogorita – Vlad Plahotniuc atotputernic, care face si desface totul in Moldova. Iata ca nu a castigat nici protejata sa Silvia Radu, nici macar nu a ajuns in turul 2, nici PSRM cu al sau candidat Ion Ceban, deci nu e ala negru chiar asa de negru. Problema este ca acum aflat la carma Chisinaului pentru 10 luni, Andrei Nastase va trebui sa colaboreze cu puterea, adica cu dusmanii sai declarati. Avand in vedere ca are antecedente – a mai pus el batista pe tambal – nu cred ca-i va fi greu.

Ce va face noul edil pentru Chisinau? Mare lucru nu are cum, iar asta s-ar putea sa-l coste la viitoarele alegeri. Se vor sabota cei trei intre ei sau vor conlucra in favoarea cetatenilor? Sunt curios ce zic cititorii, eu am deja opinia formata, mai ales ca in Romania avem deja exemple clare de ce va urma dintr-o coalitie intre stanga si dreapta.

Năstase vs Plahotniuc

Andrei Năstase va colabora de nevoie cu Vlad Plahotniuc si Igor Dodon