Desi pare absurd, dupa ce am dobandit democratia si libertatea, am descoperit ca azi de fapt statul – prin reprezentantii sai, Guvernul si Parlamentul, nu fac altceva decat sa ne fure, pe fata si fara pic de rusine. Nu esti convins? Uita-te cum an de an – de multe ori si de doua ori pe an, isi maresc salariile si indeminzatiile, nu mai au nicio obligatie sau raspundere, nu fac altceva decat sa ne puna taxe si biruri, iar functionarul public a devenit “stab”, nu te mai respecta deloc!

Mai este sau nu guvernul un garant si un sprijin pentru tara? Ce sunt de fapt impozitele?

Pentru ce platim de fapt taxe si impozite? OK, ni se ia TVA 19% – am dat si 24 ( un sfert din munca, valoare revenea statului, desi pe vremuri – chiar si in antichitate era zeciuiala – sau 10%!  ), mai dam 16% ca impozit, mai dam pentru sanatate si pensie, jumate mai pe scurt dam la stat. Ce obtinem in schimb? Miliardari la conducere, afaceri cu statul si bogati, iar noi din ce in ce mai saraci! Daca nu faci boala care trebuie, ai platit la sanatate degeaba, iar daca nu apuci pensia sau o apuci un an sau doi, dupa ce ca e mica, statul ti-pa luat banii degeaba!

Insa stiti ce ma doare mai tare? Ca indolenta si nepasarea celor ce traiesc din banii nostri, ai contribuabililor, bugetarii – aici intra toti, de la intitutii si pana la guvern si parlament, creste de la an la an. Am vazut cum unii se considera superiori, iar noi platitorii suntem cei de jos! Pana cand?

Guvernul Romaniei

Mai este sau nu guvernul un garant si un sprijin pentru tara? Ce sunt de fapt impozitele?