Gabriela Firea vrea sa ne taxeze cand venim cu masina in Bucuresti, ca sa mai reduca poluarea. Asa s-a gandit ea, singura cu capsorul ala mic al ei. A auzit ea ca prin Europa, in marile orase e interzis sa mergi cu masin diesel, sau ma rog in unele doar cu cele non Euro 5. Asa ca ce a zis primarita, fosta colega de partid cu alt smecher – Radu Mazare, care a pus si el o taxa pentru cine vine cu masina la mare. Ia sa taxez si pe pe aia cu masini cu numar din afara Bucurestiului! A, ca nu e constitutional? Asa si?

Firea vrea sa ne taxeze cand venim cu masina in Bucuresti

De ce nu e constitutional sa taxezi dupa numarul masinii? Pai in tarile civilizate sunt taxati – sau dupa caz interzisi la a circula prin oras, cei cu masini care polueaza. Conteaza asta pentru primarita? NU, dar poate asa o sa mai piarda niste voturi si schimbam si noi primarul Bucurestiului. Pana la urma o sa avem noroc si poate nimerim unul mai sanatos la cap. Chiar voiam sa te intreb, mai stii cine a fost primar in capitala Romaniei in ultimii 30 de ani? DA, au trecut 30 de ani de la Revolutia din ’89, incredibil dar adevarat.

Va mai amintiti de Crin Halaicu sau Viorel Lis? Au mai fost la primarie si inegalabilul Traian Basescu si Adrian Videanu de la PD [ apoi PDL ], dar si Sorin Oprescu – prins cu mita, condamnat la 4 ani si 4 luni cu executare, iar mai nou tot de la PSD, Gabriela Vrânceanu-Firea, aleasa in 2016. Deci mai are de stat, daca nu se gaseste o solutie sa fie trasa pe dreapta.

Acum sa revenim la taxa pe fraier, propusa de madam Vranceanu. Probabil ca madam primarita nu a aflat ca taxa de bariera a colegului Bonduelle a fost declarata nelegala, chiar daca ea se jura ca in weekend poti circula prin Bucuresti fara vinieta. Patriarhia Romana face exceptie de la regula, ea chiar daca polueaza, e ok. Asa zice Firea, nu te pui cu ea. O sa fie doua feluri de viniete, cu nume de cod Oxigen: B si C. Alea C sunt si pentru bucurestenii cu masini sub Euro 4, adica adio prin centru, mergi doar la periferie. A, ca nu ai de multe ori cum sa ocolesti Bucurestiul ca nu avem o sosea de centura practicabila 100%? Asa si? Chiar ma intreb ce o sa faca bucurestenii cu masini non Euro sau cu maxim Euro 3. Astia nu mai circula “ever” prin Bucuresti, sa-si dea masinile la RABLA.

Gabriela Firea taxa București

Gabriela Firea vrea sa ne taxeze când venim cu mașina în București