Desi avem multe statui in Bucresti, una a domnitorului Stefan cel Mare nu aveam, asa ca acum doua zile a fost inaugurata prima statuie a domitorului in capitala. Dezvelirea statuii a fost facuta de domnul Toader Mugur Mihai primarul sectorului 2. Daca nu avem altceva de inaugurat, macar o statuie sa fie, cu cateva zile inainte de ziua de 1 decembrie. Autorul lucrarii este sculptorul George Tanase, acelasi artist care a fost si autor al bustul lui Dimitrie Cantemir de la Bruxelles. Pretul lucrarii din Bucuresti a fost de 300.000 de euro.

Prima statuie a lui Stefan cel Mare a fost inaugurata si la Bucuresti

Desi avem un bulevard care-i poarta numele Stefan cel Mare nu avea o statuie in Bucuresti, iar municipalitatea a decis ca pe 26 noiembrie sa inaugureze una creata de sculptorul George Tanase. Sa ne ramintim ca romanii au votat ca domnitorul Moldovei sa fie considerat cel mai mare roman din toate timpurile. Prin votul din 206 organizat de TVR aproape 75.000 de romani au ales in cadrul campaniei Mari romani cine este cel mai mare roman.

Asadar ce acum vom avea o statuie a lui Stefan cel Mare si in Bucuresti, daca vom avea mintea sa redenumim si cel mai frumos bulevard al capitalei, din Kiseleff in ceva romanesc, cred ca deja vom avea o capitala mai romaneasca. Ma indoiesc ca in Moscova avem si noi macar o strada care sa poarte numele unui mare roman. Statuia a fost ridicata in Parcul Obor din Capitala. Sculptorul a lucrat un an si jumatate la aceasta statuie ce are peste trei metri si cantareste opt tone. Soclul are putin peste doi metri, asadar stauia depaseste cinci metri in inaltime.

Statuia lui Stefan Cel Mare