Gabriela Firea s-a nascut in Bacau in anul 1972 pe 13 iulie, dar a ales sa se marite in Voluntari cu Pandele, sa se inscrie in PSD si sa ajumga primar de Bucuresti. Lasand la o parte depopularea Moldovei, Primarita vrea sa ne taxeze pentru intrarea in Bucuresti cu masina, urmand probabil sa ne ia banii si cand venim pe jos, cu trenul sau avionul. Asta e, ne-a promis doar ca o sa ne scape de aglomeratia de pe strazi, dar cum asta nu se poate, macar sa dam niste bai la bugetul local. Teoretic avem cel putin 1.400.000 de masini in Bucuresti, la o populatie inregistrata de 1.883.425 locuitori. Evident ca in afara de acestia mai sunt un milion fara mutatie [ buletin de Bucuresti ].

Gabriela Firea – Pandele – si traficul din Bucuresti

Am fost recent in capitala, am lasat masina in parcarea din spatele blocului si am pornit per pedes prin Bucuresti, pe o caldura insuportabila. La un moment dat am gasit si casa de bilete, am luat un abonament pe toate liniile pentru o zi si m-am copt prin tramvaie. Aglomerat nu era, nici ora de varf nu era. Am facut cateva ore pe langa Obor, am zis ca nici cu masina nu mai merg prin Bucuresti, dar nici cu transportul in comun nu e ok. Nu am verificat metroul, pe vremuri era un fel de cutie cu sardele, azi nu mai stiu cum e.

Avem parcari in Bucresti? NU, asta e raspunsul corect – sau ma rog, nu suficiente. Dar avem gropi, mai ales pe la periferie si pe centura. Am auzit ca mai face una, care sa lege autostrada de la Pitesti cu aia de Constanta. Mai ieftin decat sa o repare pe cea existenta. Pai daca are bani, e normal sa mai faca una, care va fi gata peste trei ani! Cati calatori poate prelua [ in plus ] transportul public din Bucuresti? Inca un milion? Glumesti? Asadar lasam masinile pe unde apucam, dar cu ce mergem prin Bucuresti? Cu trotineta electrica probabil – o idee buna, dar iara nu avem infrastructura. Asadar aletrnative nu-s, doar idei sa mai stoarca niste bani.

Blocați în trafic