Cum era de asteptat, UDMR a luat cele 6% procente cu care ne-a obisnuit si la alegerile europarlamentare, dar azi vorbim de un miracol: a luat mai multe voturi in fiecare judet unde nu exista comuniatati maghiare, deci mai multe voturi decat sunt acolo maghiari. Halucinant este de exemplu judetul Teleorman unde sunt declarati la recensamant 18 maghiari si au fost 667 de votanti UDMR. Nu cred ca s-a schimbat mult rezultatul alegerilor, dar nici nu credem ca voturile sunt pe bune! De ce? Pai pentru ca anomaliile sunt exact in judetele unde PSD a luat majoritatea. Coincidenta? Nu prea cred – asta nu inseamna ca este 100% asa!

Miracolul UDMR in alegerile de anul acesta

Nu mai caut sa vad daca sunt modificari la rezultatul alegerilor, din cate stiu UDMR a luat 5,26% – ar fi interesant cate voturi au fost la scorul asta – deci practic a trecut pragul electoral cu ajutor judetelor cu foarte putini maghiari spre deloc! Coincidenta? Un calcul facut de altii arata ca au fost inregistrate  20.728 de voturi in plus din judetele din fostul Regat. O fi mult, o fi putin spuneti voi. OK, sa zicem c ala Iasi or fi studentii maghiari care nu au gasit locuri la Cluj sau Brasov. Dar in Teleorman?

Asa cum ziceam, minunea este nu ca au fost mai multi votanti UDMR decat sunt inregistrati ca maghiari in diferite judete, ci ca in acele judete conduce detasat PSD-ul. Poate se sesizeaza cineva si verifica votantii astia, cum si de unde au aparut. Greu de spus, ca doar nu-ti pui numele pe buletinul de vot. Dar daca au votat mortii, de ce sa nu voteze si simpatizantii UDMR?

Partide