Iata ca s-au numarat 95% din voturi la alegerile europarlamentare, asa ca avem si primele rezultate dar si primele concluzii. Prezenta la vot a fost mult peste asteptarile celor de la PSD, adica aproape 49% – daca reusea sa voteze toata diaspora, depaseam 50% si evident USR-Plus urca mult in procente, UDMR nu intra in Parlamentul European, poate nici Basescu cu al sau PMP [ va fi coleg cu Victor Viorel Ponta, au luat cate un singur mandat!]. Referendumul lui Johannis a dovedit ca romanii nu sunt altfel decat restul lumii, adica daca e sa-i sanctioneze pe guvernanti, sunt mereu prezenti.

Rezultatele alegerilor europarlamentare

Iata ca PNL revine la conducere dupa multa vreme, sa speram ca o sa reuseasca sa-si gaseasca un lider mai carismatic [ sa nu zicem de fapt mai bun ] ca Victor Orban, PSD pe locul doi si USR-Plus pe locul trei. Cam astea sunt partidele care conteaza in acest moment. Traian Basescu a iesit sub Victor Ponta – la alegeri, rezultate ( sa nu intelegeti altceva ), ALDE se pare ca nu a trecut pragul – prin urmare este clar de ce vor unii alegeri anticipate! UDMR s-a mobilizat si el pe masura romanilor si a luat se pare acel 5% minim necesar ca sa ia un loc in Parlamentul European. Asta este situatia, mergem mai departe!

Concluzii alegeri europarlamentare

PSD sau mai exact Dragnea au pierdut alegerile, pentru ca nu-i asa, ei isi doreau confirmarea sustinerii polulare, asa ca sunt distrusi. Mai ales Liviu Dragnea, care azi va afla rezultatul procesului sau [ estimam ca dosarul va fi rejudecat, sau in cel mai fericit caz – seful PSD-ului va fi condamnat definitiv ( exclus! )]. USR-Plus sunt pe val, mai ales in randul tinerilor, a diasporei.  Calin Popescu Tariceanu s-ar putrea sa-si ia adio de la prim-planul politic, mai ales daca rupe alianta cu PSD.

Miscari de eschiva la PSD [ Liviu Dragnea ] dupa alegerile europarlamentare

Liviu Dragnea face un pas in spate si muta pionii [ a nu zicem nebunii ] in fata. Il propune pe Calin Popescu Tariceanu la presedinte, evident cu sanse zero in acest moment. O sustine pe Gabriela Firea – opozantul sau din PSD. Ambele miscari sunt de eschiva si evident nu sunt serioase. Tariceanu se pregateste de fuga, nici el nu mai stie ce vrea – se pare ca ruptura de acum cateva zile arata ca aveau ceva sondaje in maneca, crezand ca daca se distantateaza de Liviu Dragnea vor trece pragul electoral, iata ca nu i-a iesit mutarea.

Fostul PSD-ist Victor Ponta a urcat binisor, peste PMP-ul lui Traian Basescu, ceea ce cred ca si pentru el a fost o surpriza. Drum bun la Brucelles, sper sa stea in banca amandoi, ca prea s-au iubit in timpul guvernarii lor!

Ce zice Dragnea? Pai ne zice ca in diapsora sunt de vina ambasadorii numiti de Ciolos si Basescu! Pai daca stiai ca nu-s buni, de ce nu i-ai schimbat bre? DA, ca ce obicei altii sunt de vina, o fi Basescu tap ispasitor si in 2019? Atunci sa-l declaram bun national si sa dam vina mereu pe el. Ca duce marinarul, e de cursa lunga. [ Va urma … ]

Alegeri europarlamentare