Eu zic sa nu dramatizam, DA George Simion a ratat fotoliul de europarlamentar, dar sta mai bine decat Calin Popescu Tariceanu, care nu doar ca nu a intrat in Parlamentul European cu al sau ALDE, dar a fost exclus si de catre partenerii europeni [ PPE, mai rau desi partidul sau este ALDE, nu este asimilat cu omonimul european!] . Recunoastem c al-am sustinut pe George Simion pentru fotoliul de europarlamentar, dar era clar ca nu va strange cele 190.000 de voturi de care avea nevoie ca sa mearga la Bruxelles. Bravo lui, a strans totusi 120.000! Marea lor majoritate in diaspora [ peste 3%! ], dar insuficient. Nici in Romania nu a stat prea rau, a trecut de 1%, poate ca daca se putea vota in diaspora in proportie de peste 50% am fi numarat altfel voturile.

George Simion a ratat fotoliul de europarlamentar

Daca George Simion a ratat fotoliul de europarlamentar ce sa mai zici de Liviu Dragnea, care azi isi asteapta sentinta [ noi presupunem ca se va da rejudecarea dosarului, dar cine stie? ]. Sincer sa fiu su stiu ce sa-i zic tanarului viitor politician: sa nu mai riste banii in politica si sa isi gaseasca un partid care sa-l propulseze, sau sa mearga inainte? Poate ca locul sau ar fi in Parlamentul Romaniei, aici e pe uninominal, deci daca gasesti circumscriptia care sa te reprezinte [ sau tu pe ea! ], ar fi mai multe sanse, asa ca independent – mai putin cunoscut, greu de ajuns la „ciolan”.

Daca ne uitam ca in diaspora PSD a luat doar 2,76%, in timp ce USR-PLUS a luat 42,56% – zicem ca George Simion cu al sau 3,31 [ locul 4 pe total voturi in diaspora! ] sta perfect. Deci pe intern George Simion a luat 104.650 de voturi si pe extern „doar” 8720 [ cred ca preponderent din Republica Moldova – Chisinau! ].

George Simion alegeri

George Simion a ratat fotoliul de europarlamentar