Am zis sa avem si noi o rubrica unde sa scrie editorialistii nostri – avem deja unul, deci cred ca am exagerat cand am pus pluralul, dar cine stie, poate se mai inscrie cineva in curand – iar primul gand a fost sa scriu despre George Simion, un moldovean pur sange din Focsani. Un unionist care a alergat mult, a vorbit mult si care a reusit sa [nu] intre in legislativ. Dar acum incearca la europarlamentarele din 2019, eu ii urez succes. George Simion a mai reusit sa primeasca interdictie in Republica Moldova, a mai fost hartuit de politia de peste Prut, dar a ramas acelasi activisit vesnic in miscare.

Despre George Simion

Sa zic asa, George Simion este un fel de Dan Tanasa din Moldova – asta a noastra nu Basarabia, pe care vrea sa o aduca acasa si sa vada si el Romania Mare. Partea interesanta este ca are cam 36.000 de fani, este adevarat ca noi avem la una din paginile de presa 46.000, dar asta e o alta idee, problema este ca ar putea sa ii iasa de data asta la vot si sa-l vedem europarlamentar. Asta mi-ar place, ar castiga si ceva bani cu care sa-si finateze proiectele, ar mai pune din cand in cand problema unirii la Bruxelles, deci ar fi bine. Nu mai zic ca un parlamentar la Europei mai greu de dat afara din Moldova [ Republica, evident! ].

L-am votat mereu cand l-am gasit pe liste, nu pentru ca asta ar ajuta pe cineva, nici macar pe el, ci pentru ca merita mai mult decat multi altii – merita sa fie in Parlament – oricare ar fi el: Bucresti, Bruxelles sau Chisinau [ aici mai greu cu cetatenia, nici macar Basescu nu a primit-o definitiv! ].  Vrei mai multe despre George Simion? Pai ai pagina sa dedicata pe WikiPedia, deci ai unde sa te informezi despre cam tot ce a facut el pentru romani si moldoveni de cand a inceput munca de activist civic.

George Simion

Despre George Simion – Editorial