Mai tineti mine ce a facut Germania inainte de WW II? Va reamintesc eu, a anexat mai intai Austria si apoi zona locuita de germani din Cehoslovacia. Ce a facut Putin recent? A anexat Crimeea si se chinuie sa anexeze zona Dombas a Ucrainei, a facut enclave rusesti in Georgia, tine sub control Transnistria. Adica la fel ca acum 80 de ani. Poate pentru unii nu exista o asemanare evidenta, dar ambii lideri au mers pe premiza ca marile puteri nu se vor implica militar pentru niste regiuni fara interes evident pentru ei. Asa a fost atunci, asa este si astazi.

Asemanarea dintre Rusia si Germania [ WW II vs epoca moderna ]

Asadar sa nu ne asteptam ca daca Romania este in NATO asta ne asigura cu ceva, depinde de cine si ce va face impotriva tarii noastre. A, evident ca americanii vor pune iarasi restrictii de calatorie, o sa le puna pozele la panoul de control la coltul rusinii si cam atat. Nu stiu de ce lumea chiar mai crede in povesti, cand realitatea le arata ca se inseala. DA, Putin are un plan si merge dupa el. Pana acum i-a reusit. A vrut Crimeea si e a lui, a vrut sa le dea o lectie ucrainienilor si le-a dat-o.

Asadar in opinia mea, Putin merge dupa reteta deja confirmata de cateva ori in istorie a lui nenea Adolf, noi facem mereu galagie dar la asta se rezuma totul. Nu suntem nici independenti 100% dar nici cuceriti 100%. Cred ca de aia nici otomanii nu ne-au facut pasalac, era mai practic si mai ieftin sa ne lasa semi-autonomi!

Rusia - Germania

Asemănarea dintre Rusia și Germania [ WW II vs epoca moderna ]