In general depinde ce fel de amenda ai primit in Germania: pe autostrada pentru depasire de viteza, o amenda loccala pentru parcare sau altfel de contraventii. Cele mai des intalnite sunt amenzile pentru viteza, care daca sunt neplatite pot creste la sume pe care unii le considera astronomice. Depinde si unde te afli cu masina cand esti prins de radar, in oras sau pe autostrada. Evident a de ele mai multe ori ne grabim sa ajungem undeva, o luam pe autostrada si uitam a exista si limitari de viteza, care pot varia de la ora la ora, in funtie de conditiile de circulatie.

Verificare amenzilor din Germania

Radarele fixe impanzesc Germania, iar amenzile au crescut destul de mult in 2021, asa ca nu va jucati cu banii vostri. Daca te opreste politistul macar stii ce te asteapta, dar daca esti prins de radar fara sa stii? Sau ai luat un blit la trecerea de pietoni, ai trecut pe rosu, etc. ce faci? O sa vrei sa verifici online daca ai primit sau nu amenda. Unde o platesti? Aici deja e mai complicat daca nu ai primit deja acasa o instiintare. Ai nevoie de un avocat in Germania sau te descurci singur?

Amenzile pot incepe de la 10 euro, asta daca depasiti viteza la limita inferioara, dar pot ajunge lejer la cateva sute de euro. Nu mai spunem ca daca ai depasit viteza legala cu peste 20 de kilometri pe ora primiti si puncte de penalizare si veti scoate minim 100 de euro din buzunar. Daca faci treaba asta in oras, poti ramane si fara permisul de conducere.

Am avut discutii aprinse legate de permisul suspendat in Germania, mai ai sau nu drept de conducere in alta tara? Nu o s adiscutam, despre asta aici, doar daca vreti voi sa comentati, o puteti face si noi o sa va raspundem, prin avocatul roman aflat in Stuttgart. Sfatul nostru este sa respectati legislatia germana, nu va costa nimic si va salveaza bugetul. Nu uitati: in Germania amenzile NU se prescriu!

Verificare amenzi Germania

Verificare amenzilor din Germania