Cand si cum se va termina conflictul din Ucraina, iata intrebarea care framanta pe toata lumea. Nimeni nu credea acum trei saptamani ca va incepe, acum toti se intreaba cand si cum se va termina. Noi nu am scris pana acum despre situatia creata de Rusia in Europa, pentru ca si asa scriu altii minut de minut. Dar a venit momentul sa ne spunem si noi parerea. Momentan ucrainenii rezista, dar oare pana cand? Se va opri Putin sau va merge pana la capat? Dar unde este capatul? Probabil la marginea fostului URSS, sau macar pana va acapara toate statele neintegrate in UE si NATO.

Cand si cum se va termina conflictul din Ucraina

Toti se intreaba de ce nu a fost ocupata Odesa si de ce vestul a fost bombardat atat de putin. China este inca in expectativa, SUA a promis ca nu va duce trupe in conflict, dar pe de alta parte toti sustin Ucraina. Putin ameninta ca vor avea de suferit. La ce se refera? Conditii pentru pace? Ucraina sa fie neutra, asta este o promisiune pe care o poti incalca oricand, mai ales ca de acum incredere nu mai exista, intre ce spui si ce faci poate fi o diferenta de 180 de grade.

Va renunta de buna voie Ucraina la Crimeea, Dombas si Luhansk ? Da vrea pace cu orice pret, raspunsul este DA, pentru ca oricum nu le mai poate recupera de la rusi. Va fi limba rusa a doua limba daca nu prima in statul ucrainian? Aici am avea si noi de castigat, desi evident ca nu ai sa vezi in scolile subordonate Kievului limba romana. Se va federaliza Ucraina si poate vom circula liber la Cernauti? Va reusi pana la urma Zelenski sa tina piept trupelor rusesti inca doua saptamani? Nimeni nu stie, dar ce stim clar este ca de azi nu va mai fi la fel ca inainte de acest conflict. Preturi mari, gazele vor fi mereu o amenintare inca multi ani, iar NATO va aduce trupe pana la refuz in estul Europei.

conflictul din Ucraina

Cand si cum se va termina conflictul din Ucraina