Aseara autoritatile din Austria si-au chemat toti cetatenii din Marea Britanie, Rusia, Ucraina si Olanda acasa, dupa decizia de a inchide total toate legaturile aeriene cu aceste patru tari. Evident ca asta nu inseamna ca se inchid total granitele aeriene, dar s-a trecut la nivelul 6 de securitate in caz de epidemie, acesta fiind si cel mai ridicat grad posibil. Cel mai rau stau state precum Spania si Italia, cea din urma avand si recordul maxim de cazuri si decese. Nici Romania nu sta mai bine, ne apropiem rapid de 160 de cazuri confirmate, deci ar trebui sa fim in continuare prudenti.

Austria inchide granitele din cauza COVID-19

Marea Britanie nu a decis sa aplice prea multe regului legate de circulatia populatiei, in timp ce Austria a trecut la nivelul sase si cel mai inalt legat de avertismentele de calatorie. Spania sustine ca regreta ca nu a luat mai devreme masuri de restrictionare a deplasarilor cetatenilor sai, ajungand pe locul doi la numarul de cazuri confirmate si decese.

In Austria au fost confirmate pana aseara 860 de cazuri, iar guvernul a decis sa cheme din concediu peste 25.000 de politisti. Poate ca sunt masuri prea dure, insa nimic nu e prea mult in cazul unei pandemii. Am inteles de la cetatenii romani care au incercat sa tranziteze Austria ca au fost si cazuri in care au fost intorsi din drum, dar sunt si voci care spun ca se trece fara prpbleme. In ambele cazuri nu ni s-a spus care au fost conditiile, de ce au fost opriti la granita unii, in timp ce altii au fost lasati sa treaca fara probleme.

epidemie

Austria închide granițele din cauza COVID-19