In intreaga lume este o lupta intre taximetristi si Uber – nu doar cu ei, cu toate firmele de genul asta – a venit momentul sa se decida si la Cluj cum sta treaba. Iar judecatorii au decis, Uber este ilegal in Cluj. Asadar furnizorii de servicii de tip ridesharing trebuie sa se reinventeze. Asa se face ca la Cluj ei lucreaza momentan doar cu operatori de transport autorizati. Adica toto cu taximetristii clasici? Sau exista si varianta de a te autoriza ca privat? Chestia era ca o persoana obisnuita ce detinea o masina se putea inscrie in programele de gen ridesharing si cand avea chef, lucra. Cand nu voia, statea acasa.

Uber interzis oficial la Cluj

O sa urmeze si alte orase unde UBER va fi intezis? In ideea ca la noi nu merge ca la americani, prin urmare chiar daca se decide ceva la Cluj, nu e valabil la Arad. Desi unii ar crede ca lupta taximetristilor cu UBER a fost simpla, procesul a dura doi ani si primii au castigat procesul in defavoarea celor din urma.

Judecatorii din Cluj au decis ca este vorba de concurenta neloiala, desi sincer nu vad unde este problema, avand in vedere ca se platesc taxe si impozite. DA, din cauza ca se ajunge greu taximetrist, ai o norma greu de indeplinit, nu poti sa zici ca este o egalitate intre taximetrsiti si cei ce practica ridesharing-ul. De ce nu au si taximetristii o aplicatie functionala si care sa concureze cu UBER-ul nu stiu, cert este ca este posibil sa vedem si alte procese de genul asta, daca nu cumva concurenta va adopta o alta strategie!

Uber vs taxi

Uber interzis oficial la Cluj