Ieri era anuntat un mare protest in toata tara, ba chiar si in diaspora – vrem autostrazi! S-a dorit ca pe 15 la ora 15 si 15 minute sa se protesteze timp de 15 minute! Asa s-a si intamplat, apoi totul s-a terminat si a intrat in “normal”. Totul a pornit de la un video si mai ales de la un metru de autostrada construit de un om de afaceri din Moldova. Cat de legal a fost acest lucru nu stim, nici macar nu stim cum va scapa acesta de furia PSD-ului [ mai tineti minte numarul acela anti PSD? ], dar ce stim cu siguranta este ca ne-am cam saturat sa facem zeci de ore cu masina – nu mai zic cu trenul – prin tara asta.

Protestul 1 metru de autostrada s-a terminat

Cu ce ne-am ales dupa protestul lui Stefan Mandachi si al sau metru de autostrada? Suceveanul a reusit sa stranga peste 1000 de protestatari in jurul sau la ora 15 pe data de 15. Deja a fost inventat un Htag nou, ”#şîeu” imprimat pe tricouri si plancarde. As vrea sa vad ca se lanseaza o moda cu acest Htag, asa cum au facut cei de la #Rezist. Asta doar ca sa aratam ca se poate protesta pasnic in Romania, poate vedem 10 milioane de protestatari si atunci o sa stim ca romanilor le pasa cu adevarat.

Pentru ca tot s-a speculat despre pozitia autostrazii de un metru, ea se afla [ sau el, metrul ] pe un teren agricol situat la 50 de metri distanta de E 85. Asadar este si nu este legal. Pe de o parte este vorba de un teren privat, pe de alta parte este vorba de o constructie in extravilan fara autirizatie. Ce o sa pateasca suceveanul nostru nu stim, dar romanii il sustin! Ceea ce este un pas inainte, chiar daca guvernul face doi inapoi!

Un metru de autostrada

Protestul 1 metru de autostrada s-a terminat