Un nou scandal a inceput in Romania, de data asta pe marginea adoptiei Sorinei, o fetita de opt anisori din Baia de Arama. Stirile sunt neclare, pe de o parte avem filmari cu abuzul savarsit in detrimentul fetitei data in adoptie internatioanala – chiar daca de fapt parintii adoptivi au dubla cetatenie, romana si americana, pe de alta parte avem date neconfirmate precum ca asistentul maternal nu mai avea contract si se pare ca exista un act semnat de ei prin care au refuzat adoptia. Bizar pe de o parte avand invedere ca au mai adoptat o fetita, pe Andreea.

Povestea Sorinei din Baia de Arama si adoptiile in Romania

Povestea Sorinei din Baia de Arama nu este nici pe departe simpla, ea fiind in grija asistentilor maternali inca de cand avea cativa anisori. DA, acestia – cei care au avut grija de ea, primeau bani de la stat – dar daca este adevarat ca le-a expirat contractul, inseamna ca de fapt o tineau din dragoste, neprimind bani pentru ea. Nici pentru Andreea nu primeau bani pentru ca o adoptasera. Atunci?

In mod cert procurorul care trage de fetita pentru a fi luata de la cei ce o aveau in grija, pentru a o trimite la Craiova de unde ar trebui sa-si ia zborul in America, nu est eun comportament adecvat – chiar daca aacesta justifica oarecum gestul sau. Nu stiu daca se poate dovedi ca Sorina a fost adoptata pentru a deveni donator de organe, nici macar nu stiu cum au putut apare astfel de stiri – care din pacate nu au fost confirmate sau infirmate de autoritati. Ce este clar din filmari, este evident ca Sorina nu vrea sa plece. Oare tine cineva cont de vointa si traumele ei? In mod cert, NU. Cert este ca lumea a facut o petitie online si cere ca micuta sa ramana cu asistentul maternal.

Tot din surse neverificate ar reiese ca Sorina a fost internata de mai multe ori  pentru malnutritie, giardia si pneumonie. Aceleasi surse spun ca s-a incercat darea ei in adoptie in tara, insa a fost refuzata de 122 de ori, iar din 23 aprilie 2019 asistentul maternal ar fi trebuit să predea copilul la Protectia Copilului, dar a refuzat.

Fetita din Baia de Arama

Povestea Sorinei din Baia de Arama și adopțiile in Romania