Au reusit fratii nostri de peste Prut sa iasa in evidenta din nou, au doua guverne – unul sustinut de CC [ Curtea Constitutionala ] si unul sustinut de presedintele Igor Dodon [ in parte recunoscut de partenerii externi ]. Cine-i de vina? Teoretic PSRM care a facut alianta cu ACUM in ultima clipa – dupa CCRM prea tarziu, dupa logica unora la final de termen legal. Asa se face ca fiecare are guvernul sau, unul legal sustinut de instanta suprema in domeniu, altul sustinut politic de majoritatea parlamentara. Care va fi finalul povestii din Republica Moldova?

Republica Moldova are doua guverne, niciun Parlament

In mod evident lucrurile nu sunt bine asezate in Republica Moldova, pe de o parte pentru ca desi ACUM se declara proeuropean, este evident ca a semnat deturnarea drumului european. Pe de alta parte ambele partide [ PDM si ACUM ] au zis ca PSRM este dusmanul tarii, avem mai jos opinia liderei PAS, Maia Sandu. Evident ca ceva nu e ok cu pozitia ei de atunci sau de acum.

Asadar cu siguranta nu mai stii ce sa crezi, mai ales ca desi nu poti nega dreptul partidelor de a se alia cu cine vrea, trebuie sa vezi ce anume au cedat cei de la ACUM pentru a il da jos pe Plahotniuc. Oare vor reusi sa-l inchida sau va fi liber asa cum mai sunt si alti politicieni la Chisinau [ a se vedea cazul Shor si Usatii ]. Asadar nu stim ce a schimbat alianta de la guvernare [ aici iarasi avem o problema ciudata, nu stim cine guverneaza azi Moldova ], noi ne-am referit la PSRM+ACUM in ideea ca ei sunt sustinuti de parlament.

Asdar avem doua guverne, unul condus de Maia Sandu si unul de Pavel Filip. OK, avem doi ministri dar oare ministerele cui se vor supune de azi? Vom avea un maidan in Moldova? Va fi o noua guvernare pasnica? Numai timpul ne va arata raspunsul corect la aceste intrebari!

Moldova după alegeri

Republica Moldova are doua guverne, niciun Parlament