Exista un site in Republica Moldova numit Noi.md, adica ei – evident- un site pro rus si moldovenist [ adica sustin limba moldoveneasca, cand si cand unirea in Moldova lui Stefan cel Mare si evident romanofobi ]. Ei bine acest site dupa ce a luat probabil banii pentru lauda de la Kaufland si a publicat un articol unde sunt pe raft 3200 de produse autohtone, au scris repede dupa deschiderea de saptamana trecuta un asa zis articol trimis de un cetatean [ evident rus ] care era nemultumit total de oferta de la Kaufland, dar mai ales de limba in care sunt scrise etichetele la raft, nu mai zic ca lui i se parea ca totul este importat din Romania.

Kaufland a deschis la Chisinau doua magazine

Daca initial cele doua magazine – care ca idee sunt ale unei companii germane, erau o oportunitate pentru moldoveni, iata ca nici faptul ca au fost create 750 locuri de munca nu conteaza pentru rusofoni, ei au o problema: limba si de unde vin produsele. Laptele mai cu seama – cica e din Romania si nu din Moldova, ca si cum vacile moldovenilor au inceput sa dea mai mult lapte odata cu deschiderea celor doua magazine. A ca in alte retele e cam tot asa, fie ca ii spune Grin Hills sau Numarul 1, ce conteaza? Sa criticam pe romanii expansionisti, despre lanturile rusesti de magazine niciun cuvant.

Culmea ca si la piata de legume si fructe vin taranii cu produsele din Turcia sau Olanda, dar conteaza asta? NU, romanii domnule au deschis doua Kaufland la Chisinau si uite cum le fac rau moldovenilor. Jura ca nu mai intra in el, desi la trei – patru zile de la deschidere nu ai pe unde sa te strecori printre rafturi de inghesuiala. Ma uit la revista lor si o vad bilingva, ma uit la bere si vad bere germana nu romaneasca, desi e plin de Timisoreana in Chisinau. Carne de pui de la Avicola Liax, al carui site in vad doar in rusa si engleza, evident produs autohton.

Carnea sau mai exact mezelurile sunt de la ROGOB, minune mare tot produs autohton. Dar problema celor de la Noi.md [ da corect, a unei cititoare care nu stie limba romana si e nervoasa, dar a scris atat de corect in limba romana [ pardon moldoveneasca ] de ai impresia ca a studiat la Bucuresti. Mai exact problema era la branza feta fara gust, sau la legumele romanesti tptal fara niciun gust si scumpe pe deasupra! Hai sa lasam propaganda ruseasca si sa cumparam ce vrem si de unde vrem – iar cand dai peste vanzatori care nu stiu romaneste si se uita ca la poarta noua, noi moldovenii sa ne intrebam daca e ok!

Kaufland

Kaufland a deschis la Chișinău doua magazine