Pentru a pune Modova sau Romania pe butuci e nevoie doar de o singura zi de ninsoare. Asa a fost si azi, magazine goale – golite de frica foametei, strazi necurate si arbori rupti peste masini neasigurate. Cam asa era privelistea in cele doua tari gemene. Am stat fara internet de aseara si pana azi pe la orele 10, televiziunea care mergea care nu, dar macar am avut energie electrica si apa. Caldura evident ca nu, de unde atatea pretentii? Asa a fost sa fie ziua de 20 spre 21 aprilie 2017! De pomina!

Iarna a cuprins Romania si Republica Moldova in plina primavara

Nu cred ca se mai mita nimeni cand ne ia iarna prin surprindere, desi acum numai despre ceva previzibil nu putem vorbi. Azi avem inca odata dovada ca nu ne putem pune cu natura, iar zapada a cazut din Molodova si pana in Ungaria si Polonia, deci vom manca probabil iar de la turci. Mii de copaci rupti de greutatea omatului – pentru ca acum suprafata pe care se aseaza zapada este de zece ori mai mare ca iarna,  nu mai zic ce copacii infloriti si care evident ca nu vor mai rodi anul asta.

Am zis mereu ca agricultura nu e o gluma, la legume mai ai cum face, dar la restul chiar depinzi de vreme, daca e seceta uzi dar nu poti acoperi soarele, deci pana la urma totul este la mana naturii, nu-i asa? Daca in Moldova si bancile erau inchise, magazinele golite pana la ora 12 de tot ce se poate manca, paine de loc, lactate de loc, pana si cozonacii disparusera de pe rafturi. Poate asta ne da de gandit, ar trebui sa fim mai atenti si circumspecti cu ce avem. Acum banii nu te mai ajutau la nimic daca nu ai ce sa cumperi si esti blocat in casa!

A nins in Romania