Teoretic a venit primavara, astazi este 1 martie – afara insa este ger iar Romania este in mare parte sub avertizare meteo – cod portocaliu. Nu este nimic de speriat, iarna asta este de fapt a treia oara cand ninge mai serios, asa-i iarna. Evident ca trebuie sa fim atenti, masinuile mai raman fara baterie, cei fara pneuri de iarna mai aluneca, dar in mare parte nu au fost conditii de speriat. Daca mai tineti minte, iarna ninge si drumurile se mai acopera cu omat!

 Joi si vineri dimineata va fi cel mai frig – cod portocaliu

Nimanui nu-i place sa stea cu masina in zapada de un metru, dar se mai intampla nu doar la noi ci peste tot. Fata de ce arata ca se intampla in America de exemplu, la noi e floare la ureche! Chiar daca incalzirea globala inseamna cresteri de 1 -2 grade, evident ca la minus 30 este frig. Aceasta incalzire nu inseamna ca a disparut iarna, ci din potriva – ca vor fi ierni mai grele si veri mai calduroase ca de obicei!

Azi dam martisoare dar mai stam si in casa sa nu ne ia vantul pe sus. o parte din drumurile care de dimineata erau inchise din cauza zapezii si a viscolului au fost deschise: in Dobrogea DN 22A, intre Saraiu si Harsova, in schimb in Harghita avem localitati ramse fara curent electric. Daca nu este urgent, va recomandam sa stati casa sau sa verificati avertizarile meteo pe traseul pe care urmeaza sa va deplasati!

Cod portocaliu de ger

Joi si vineri dimineață va fi cel mai frig – cod portocaliu