Cea mai rece zi din iarna 2017 a fost ieri in Muntii Tarcu din judetul Caras Severin, s-au atins – 52º C, temperatura la race la propriu capra pietrele de frig. Desi ne asteptam sa avem in Covasna cea mai rece zi, sau de ce nu pe Varful Omul unde termometrele aratau doar – 23 degrade celsius, ne-am trezit in Caras Severin cu temperaturi pe care le gasim doar in zonele artice. Ca idee, in Norvegia au fost cele mai reci zile, dar abia daca s-au depasit minus 40 de grade.

Cea mai rece zi din iarna 2017 in Muntii Tarcu – Caras Severin, – 52 Grade Celsius

Iarna a pus stapanire pe Romania, temepraturi ce nu s-au mai vazut de ani bunui fac ca gerul sa fie mai cumplit ca niciodata, autostrazi blocate si strazi nepracticabile, cam asta este situatia acum in tara. Daca treburile au ajunsa faca doua zile de la un capat al tarii la altul, daca din cauza viscolului au ramas pe drumurile din Dobrogea masini inzapezite si oameni blocati, este cazul sa ne asteptam la zile grele iarna aceasta.

La Miercurea Ciuc termometrele au aratat abia – 27 de grade Celsius, iar la Întorsura Buzăului au fost -31 de grade Celsius. Ceva mai cald a fost la Bucuresti si in alte zone sudice, nici chiar in nordul tarii nu a fost asa se frig ca in sud vest sau in Dobrogea. Am vazut nameti de peste doi metri, gospodarii ramase fara apa si curent, mai pe scurt jale male iarna asta in Romania.

Muntii-Tarcu-Severin

Cea mai rece zi din iarna 2017 in Muntii Tarcu – Caras Severin, – 52 Grade Celsius