Daca pana la Anul Nou se parea ca vom avea parte de o iarna mai blanda, de azi de dimineata se pare ca gerul a pus stapanire pe Europa, frigul facand prapad in tari precum Polonia unde a facut si prima victima, iar in Finlanda au fost tempereaturi de minus 41 de grade, cea mai scazuta temperatura din ultimii 50 de ani. Nici Germania nu a scapat de ravagiile facute de ger, iar in Danemarca au avut loc inundatii. Iata deci ca nu t epoti juca cu vremea, iar anotimpul alb pare a fi cel mai periculos.

Geruri de crapa pietrele in Europa, vezi ce tari au fost afecate cel mai rau

Tari precum Finlanda sunt obisnuite cu temperaturile scazute, dare la minul 41 de grade nu s-a mai ajuns de mult, iar valurile de peste patru metri inaltime au tinut porturile inchise. Polonia s-a vazut sub zapada si cu temperaturi ce au coborant sub minus 20 de grade. Amuteiaje majore pe arterele aglomerate din marile orase, accidente si zeci de raniti. Acesta este bilantul primei zile de ger cumplit din Europa.

Germaia a vazut pentru prima data dupa multi ani valuri uroase si vanturi de peste 120 de kilometri pe ora, mai ales pe coasta Marii Baltice.  Meteorologii avertizeaza ca pericolul nu a trecut, urmeaza zile la fel de geroase si cu vanturi puternice, cei care nu sunt obligati sa plece de acasa sunt rugati sa stea si sa astepte incalzirea vremii si temperaturi mai apropiate de cele normale.

Geruri de crapa pietrele

Geruri de crapa pietrele in Europa, vezi ce tari au fost afecate cel mai rau