Inainte de 2017 ( ca sa folosim o terminologie la moda ) PSD a promis ca va curge lapte si miere in Romania, asa se face ca mai toate judetele au ales PSD si au dat acestora aproape jumatate din Parlament. Acum vine guvernul condus din spate de Liviu Dragnea cu primele „fapte”: scutirea de CASS a pensiilor mai mici de 2000 de lei, etc. Multi se intreaba care va fi impactul bugetar si cum se vor face aceste promisiuni viabile. Eu zic ca sunt doua variante, prima prin tiparirea de bani si rebvenirea la situatia de pe vremea lui Iliescu, sau prin imprumuturi si revenirea la situatia de dupa Tariceanu.

Primele promisiuni electorale ale PSD si urmarile lor pentru Romania

Sa nu zicem hop si sa dam vina pe PSD, poate pentru prima data in istoria post-decembrista vor face sa ne fie bine in tara asta, am dubii si astept sa vad cele 120 de taxe eliminate si un nivel de trai cel putin egal cu cel din Cehia sau Polonia. Azi avem un singur tel se pare, sa nu ne intreaca bulgarii. Anul incepe cu tensiuni, in parlament avem pana acum o majoritate confortabila foramata din PSD + ALD + UDMR, acum sa vedem ce concesiuni se vor face maghiarilor, in afara de cele doua posturi de secretari de stat.

Poate ca va fi bine in 2017, desi conjunctura externa nu pare a arata asta, poate ca Romania se va dezmetici si va pune in aplicare idei simple, cum ar fi turism si agricultura in folosul tarii si al celor ce platesc ( sau muncesc ). Doua ministere ar rezolva toate problemele tarii, agricultura si turismul.

Promisiuni Electorale

Primele promisiuni electorale ale PSD si urmarile lor pentru Romania