Laura Codruta Kovesi este procuror sef european la Consiliul Uniunii Europene, cu 17 din cele 22 de voturi exprimate. Desi guvernul de la Bucuresti condus de Viorica Dancila s-a opus pe toate caile la aceasta decizie, iata ca europenii au fost de alta parere. Fosta sefa dela DNA va face de acum „legea” impotriva coruptiei de la scaunul UE. De ce se tot opun cei de la PSD la numirea unor demnitari romani nu stiu, caci cu siguranta Codruta va face cinste Romaniei in scaunul de prim procuror european.

Laura Codruta Kovesi este procuror sef european la Consiliul UE

Nu zic ca este Laura Codruta Kovesi usa de biserica, la noi in politica asa ceva nici nu exista, dar daca e vorba de un scaun la Bruxelles, de ce nu? La ce europarlamentari avem si am avut, cred ca Laura este cu 10 clase peste ei. La orice. Pe de alta parte Dacian Ciolos a fost printre sustinatorii Codrutei, deci nu am avut doar contra, am avut si pro. Ma refer evident la sustinatori sau contestatari romani, ca de la altii am vazut ca am primit in majoritatea lor, sustinere.

Pe de alta parte Luminita Odobescu, amabasadoarea Romaniei la UE a votat impotriva, ca asa e el PSD-ul, e contra romanilor – indiferent unde si cand. Prima reactie a Laurei Codruta Kovesi a fost exprimata prin cuvintele: este o victorie a tuturor romanilor. Sa speram ca asa va fi, nu stiu cum ne va ajuta pe noi numirea ei la Parchetul European, poate ca vom scapa de acel MCV care ne tot impiedica sa ajungem in Schengen, sau ma rog, poate ca justitia sustinuta de la Bruxelles va merge mai bine de maine.

Laura Codruta Kovesi

Laura Codruta Kovesi este procuror sef european la Consiliul UE