Asadar ca o gluma de inceput, daca in Romania ALDE este alaturi de PSD si deci evident impotriva Laurei Codruta Kovesi, iata ca europenii de la PPE si ALDE o sustin. Suficient pentru a castiga sefia Parchetului European? In ciuda faptului ca fosta sefa DNA nu este sustinuta nici macar de tara ei – Romania? Sau asta o face un fel de erou pentru tarile Uniunii Europene, care considera ca in tara noastra este o coruptie mai mare ca in oricare alt stat din UE [ cu exceptia Ungariei si a Bulgariei, evident – TOP 3 de la coada Europei! ].

PPE si ALDE o sustin pe Laura Codruta Kovesi

Mai sunt 10 minute si incepe votul in comisia LIBE, noi am pregatit deja articolul si il vom posta live, la final fiind adaugat doar rezultatului votului din comisie! Eu ma intreb ce va face Tudorel Toader daca castiga Laura Codruta Kovesi si devine sefa Parchetului European? Adica in Romania nu e buna dar e buna pentru Uniunea Europeana? Nu mai zic de Dreagnea, dar cred ca stiu deja reactiile lor: aia nu stiu cine-i Laura, asa cum stim noi! Ca DA, noi le stim pe toate, suntem de fapt copilul neinteles al UE. Chiar daca codasi la oras, suntem fruntasi la sate, nu-i asa?

Asdar in mai putin de 15 minute o sa avem raspunsul la intrebarea care ii tine cu sufletul la gura pe romani: va fi sau nu va fi Laura Codruța Kovesi acceptata de europeni ca sef al Parchetului European? Eu sper ca DA, dsi doi colegi spun ca NU, iar unul se abtine! Pe restul nu i-am intrebat! UpDate: s-a schimbat modul de vot, in loc sa se voteze de trei ori, adica pentru fiecare candidat cate odata, se va vota o singura data si cel ce castiga, asta este! Mai este o chestei care nu o avantajeaza pe Codruta: vor vota toat epartidele parlamentare, asadar de exemplu desi pe global PPE o sutine pe Laura, FIDESZ – da ati intuit corect, maghiarii – nu o vor sustine! Pentru ca doar numele sau este maghiar? Retoric, evident!

Rezultat vot in comisia LIBE: la numarat a participat si Monica Macovei, o gramada de voturi nu au fost exprimate din cauza absentei din sala a parlamentarilor, asadar la final a castigat Laura noastra cu 26 de voturi la 22 la 1!

Laura Codruța Kovesi

PPE si ALDE o sustin pe Laura Codruța Kovesi