Pana mai ieri inclinam sa cred ca poate dosarele Laurei Codruta Kovesi sunt pe bune, azi am inteles ca este de fapt o rafuiala – nu stiu daca politica, juridica si nici macar nu stiu cine se lupta asa de inversunat cu ea [ dar banuiesc ]. De ce zic asta? Pai s-a facut tot ce se putea ca domana Kovesi sa nu prinda postul de procuror sef la Uniunea Europeana, inclusiv lipsa sustinerii interne [ a guvernului ]. Uite ca nu au reusit, asa ca mai nou i s-a pus interdictie totala. Adica a fost pusa sub control judiciar, nu mai poate vorbi cu presa pe marginea dosarului si evident nu mai poate ocupa niciun post si nici nu poate iesi din tara.

Kovesi redusa la tacere pana la noi ordine

Nici nu am stat sa analizez dosarul ce se refera la aducerea in tara a fostului director FNI Nicolae Popa pentru ca mis e parea cusut cu ata alba. Sunt curios pan acand va avea interdictie? Pana trece numirea la Parchetul European si gata? Va ajunge Codruta la Cedo? OK, am inteles ca o cercetezi, dar ce teama ai acum de o pui sub control judiciar. Ca fuge in Costa Rica. Pe bune?  Asadar asta m-a convins nu ca este Kovesi nevinovata, ci ca PSD se lupta cu ea si face orice – dar absolut orice – ca sa nu o lasa sa-si ia in primire scaunul de la Parchetul European.

Unii cred ca ar fi bine sa intre in Parlament – european de principiu – ca sa aiba imunitate, desi la cum ii cunosc pe cei de la PSD ar face orice ca sa o impiedice, fie o sa-i interzica prin ordonanta de urgenta, fie prin lege, orice numai sa o tina legata. De ce? Asa dintr-o data a zis justitia lui Tudorel Toader ca a prins infractorul numarul unu?

Laura Codruța Kovesi

Kovesi redusa la tăcere pana la noi ordine