Comisia CONT o sustine pe Laura Codruta Kovesi, cel putin asa reiese din votul de ieri in comisie, unde romanca a obtinut 12 voturi, Francois Bohnert din partea Frantei 11 voturi si germanul Andres Ritter doar un vot. Evident asta nu inseamna ca a castigat Kovesi fotoliul de procuror sef al Europei, deoarece votul este consultativ. Dar pe de alta parte inseamna o palma pentru PSD care face totul pentru a o submina pe fosta sefa de la DNA. Cei care spuneau ca ea nu intruneste conditiile de a fi aleasa se pare ca s-au inselat, uite ca le intruneste!

Comisia CONT o sustine pe Laura Codruta Kovesi

Noi am mai izs ca o sustinem pe Laura Codruta Kovesi in demersul ei la sefia DNA-ului european, fara a ne pronunta despre vinovatia sau nevinovatia ei in acuzatiile ce i se aduc. Pentru asta exista justitie, iar infiintare aunui DNA european este un mare pas inainte pentru justitie si lupta anticoruptie. Astazi la ora 12.00 urmeaza votul Comisiei LIBE, cea care va decide cin ea castigat. Desi nu suntem 100% convinsi de castigul Laurei, speram sa fie ea cea desemnata!

Asa cum am spus suntem dezgustati de modul in care PSD+ALDE si Guvernul Romaniei se comporta in acest proces de alegere a unui sef anticoruptie european, dar este o opinie personala, pe care ne-am permis sa o exprimam public, in numele redactiei DigitalPress. Rareori ne exprimam public opiniile politice, pentru ca noi trebuie sa prezentam impartial stirile, insa in unele cazuri pur si simplu nu se poate. Asadar sa mai astepatam doua ore, sa vedem rezultatul din comisia LIBE. Succes Laura!

Laura Codruța Kovesi

Comisia CONT o susține pe Laura Codruța Kovesi