Vodafone a cumparat UPC si cu asta ce-am facut? Am mai vazut preluari si promisiuni ca va fi mai bine, dar cred ca in primii 10 ani de la achizitie nu se schimba mai nimic. Asadar nu stiu ce vor primi in plus abonatii UPC dupa achizitia facuta de Vodafone, dar poate o sa ne spuna asta clientii vechi. Nu zic ca nu poate fi si bine, a trecut deja ceva vreme de la fusziune – achizitie – dar nu am auzit ca lumea a sarit de bucurie in sus. Am experienta din alta tara, unde o mare firma de telefonie a preluat o firma de cablu! Acelasi dezastru – sau poate mai rau!

Vodafone a cumparat UPC si cu asta ce-am facut?

Interesant mi s-a parut ca Vodafone a apelat la influenceri sa-i laude, poate ca au si de ce sa o faca – nu ma refer la plata ci la servicii de calitate. Vanzarea a fost la nivel global nu doar in Romania, tari precum Germania, Ungaria sau Cehia vor avea si ele parte de aceliasi oferta. O tranzactie de 18,4 miliarde de euro, la atat se ridica preluarea de catre Vodafone a firmei UPC. Nu au fost prea multi abonati totusi, in Romania au fost se pare sub un milion – in 2019. A acut parte de o crestere sepctaculoasa, maia les dupa ce UPC a preluat si ea la randul ei alte companii mai mici.

Alte surse zic ca UPC Romania avea 2,41 milioane de abonati in 2017, in timp ce Vodafone ajugea deja la aproape 10 milioane – adica jumatate din populatia tarii. Asa o fi, am totusi impresia ca undeva se suprapun anumite date. Zic asta pentru ca instatistici Vodafone este pe locul doi, ceea ce prin simpla adunare a primelor doua pozitii depaseste populatia – evident ca de fapt vorbim si de firme, ceea ce ridica numarul posibililor abonati – dar cartele? – dar ce mai conteaza cifrele cand aici e vorba de fapt de servicii si caitatea acestora.

UPC-VODAFONE

Vodafone a cumpărat UPC si cu asta ce-am făcut?