Fara a avea un merit, Romania a preluat la 1 ianuarie Presedintia la Consiliul Uniunii Europene, ceea ce nu stiu cat de mult inseamna: va prezida diverse sedinte, va avea sansa de a propune subiecte pe agenda europeana, in rest nu prea vad ce va face. Partea mai rea este ca va trebui sa ne achitam cu onoare de sarcini, sa nu facem declaratii in stilul doamnei Dancila, sa mai dam dovada ca justitia merge si in tara, etc.

Presedintia Romaniei la Consiliul Uniunii Europene

Suntem curiosi cum va fi prima sedinta prezidata de Romania la Consiliul Uniunii Europene, pana acum am avut parte doar de reactii care mai degraba duceau spre hilar decat spre ceea ce ne-am fi dorit noi ca romani, insa poate ca daca in tara nu facem treaba, vom face mai multe la carma UE. Pentru prima data Consiliul UE s-a reunit pe 8 septembrie 1952, de atunci din sase in sase luni avem cate o tara care preia presedentia, iar daca reusesc sa aduca beneficii propriei tari, deja putem spune ca guvernele si-au facut treaba cu bine.

O sa reusim noi sa schimbam imaginea Romaniei prin prezenta noastra in fruntea Uniunii Europene, sau vom adanci parpastia dintre noi si europeni? Eu zic ca nu se va intampla nimic semnificativ, de aceea nu trenbuie sa ne punem mari sperante in cele sase luni cat vom fi in atentia tuturor tarilor din Europa, dar si din lume. Sepram doar sa nu ne facem de ras cu Dancila si alti ministrii care mai incurca itele cand deschid gura. In rest sa speram ca va un an bun pentru toti!

Romania la UE