Daca pana azi ne-am bucurat de vreme mai frumoasa, iata ca incet dar sigur gerul pune stapanire pe toata Romania. Cei care-si pornesc mai rar masinile vor ramane fara baterie – daca nu o vor porni macar 20 de minute zilnic, mai ales cei cu motoare diesel. Vor incepe ninsorile, mai intai in zonele de munte dar pe parcursul saptamanii se  vor extinde in toate regiunile. In nordul Moldovei vantul va fi mai puternic si va sufla cu viteze mari, spulberand zapada.

Vreme rea si temperaturi scazute in toata Romania

Temperaturile in zonele montane vor cobora sub – 10 grade, iar din cauza vantului temepratura resimitia  va ajunge si la -30 de grade Celsius. Daca porniti la drum fiti pregatiti pentru ceata si ninsori, luati cu voi mancare si haine calduroase, pentru ca temperaturile vor fi cam peste tot sub zero grade. Daca puteti evita calatoriile cu masina, e cazul sa o faceti! desemnea aveti grija la aluncare, luati cu voi incaltaminte care nu aluneca pe ghiata sau zapada!

Starea vremii in Bucuresti: acum in capitala termometrele arata + 1° C, dar este posibil sa se mai raceasca, fara mari sanse de a depasi pe toata durata zilei 2 -3 grade.

Moldova: in nordul tarii temeperaturile vor fi mai scazute fata de restul tarii, valul de frig venit din zona artica ajungand mai repede in partea de nord a tarii. Acum la Suceava sunt -1° C, cerul este innorat, vantul sufla cu viteze de pana la 32 de km/h. Momentan nu ninge. Verificati starea vremii si pe mobil!

Vreme geroasa

Vreme rea si temperaturi scăzute in toată Romania