Romania a reusit intr-o saptamana sa dea jos guvernul Ponta si sa-si faca un guvern acceptat de toata clasa politica, Republica Moldova protesteaza in strada de luni de zile ( desi am inteles ca deja in corturi bate vantul, nu mai sta nimeni ) si suntem tot fara guvern, leul este la un pras de colaps, iar moldovenii stau inca in fata televizorului. Ca idee, fara a dori sa comentez, premierul interimar al Moldovei este decorat cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Ofițer din 2014!

Romania a reusit intr-o saptamana sa faca un guvern, Moldova este in provizorat

Va ziceam cu ceva timp in urma ca ar trebui ca Moldova sa se uneasca cu Romania, iata inca un exemplu pozitiv in acest sens, Romania a protestat, a dat jos guvernul antipopular al lui Victor Ponta si a reusit sa investeasca un nou guvern acceptat de toate partidele ce va guverna Romania pana la alegerile ordinare din 2016. Republica Moldova protesteaza de luni de zile, se formeaza coalitii care de care mai fanteziste, insa tot cu un guvern provizoriu ramane.

Evident ca nu este Romania cel mai democratic sau cel mai bogat stat din lume, insa este cu mult inaintea Moldovei, mancata de coruptie si fara un viitor prea sigur. PDM vrea sa fie liderul in noul AIE – al catelea o mai fi? – PLDM pozeaza in victima, PL a uitat ca nu face pact cu PCRM-ul, iar socialistii abia asteapta sa intoarca spatele Uniunii Europene. Ma intreb incotro si indreapta azi Republica Moldova?

Guvernul Ciolos

Romania a reusit intr-o saptamana sa faca un guvern, Moldova este in provizorat