Cred ca deja avem un nou caz Elodia, doar ca de data asta subiectul traieste. Este vorba de Sorina, fata de etnie rroma din Baia de Arama care a fost data spre adoptie unei familii de romani cu dubla cetatenie, romana si americana. deja pe toate posturile TV se vorbeste despre Sorina, mai nou o imagine cu ea dand un interviu cu un cutit pe post de microfon. A, nu este un cutin care taie, ci unul din acela cu zimti, cu care noi ungem untul pe paine. Neinspirata poza, dar iata ca a declasant o adevarata isterie.

Cazul Sorinei, exagerari, manipulari si semne de intrebare

O zic de la inceput, cazul adoptiei pentru care se zbat atat de mult autoritatile si parinitii adoptivi mi se pare cel putin ciudat. Autoritatile nostre care mai mult dorm decat actioneaza se inversuneaza sa trimita cat mai repede copilul in America. Parintii adoptivi insista sa ia o fetita de etnie rroma, cand stim cu totii ca nu-i prea vrea nimeni, dar ei NU si NU, o vor pe Sorina. Asadar, fara a trage concluzii pripite si evident nedocumentate, ne intrebam ce vor de fapt “americanii“.

Legat de poza de mai jos, este un simplu joc, iar faptul ca parinitii adoptivi vor sa-i castige increderea coplilului, este mai mult decat evident. Asadar nu cred in rele tratamente aplicate Sorinei de catre parintii adoptivi, NU in aceste momente cand inca risca sa piarda adoptia si multi bani investiti in ea. Scopul lor real? Greu de prevazut, ghicit. Scopul autoritatilor implicate? Posibil material. Nimic insa concret nu poate fi dovedit. Asadar in presa vedem doar manipulare, dar stirile vin una cate una si sunt preluate de televiziuni. Cazul pasaportului o fi real sau doar presupuneri? De unde au aflat jurnalistii si cine stia despre neregului [ daca o r fi existand? ].

Sorina mai are un frate, aflat tot in grija statului, pentru ca mama lor biologica a fost decazuta din drepturi. Legea se pare ca zice ca cei doi frati ar trebui adoptati impreuna. Oare cei de la adoptii nu stiau de asta? Mai mult, se pare ca rudele de sange ar fi dorit sa o adopte pe Sorina, dar uite ca a iesit altfel. De ce? Multe intrebari si putine raspunsuri.

Sorina pleacă în America

Cazul Sorinei, exagerări, manipulări și semne de întrebare