Romanii pot primi de la stat in fiecare luna 1.700 de lei si un an de concediu – dar pentru asta ar trebui sa indeplineasca cateva conditii, cum ar fi: adoptia unuia sau mai multor minori, un loc de munca legal – de unde sa-si ia concediu si sa faca o cerere in acest sens catre autoritati. Deci daca nu ai serviciu si te bate gandul sa adopti un copil, nu visa la bani de la stat. Acest concediu se numeste de acomodare cu minorul si se acorda conform Legii nr. 57/2016.  O noutate pentru o tara ca Romania , solutionarea cererii se face in decurs de maxim trei zile de la data depunerii!

Cum poti primi 1.700 de lei lunar si un an de concediu pentru acomodarea cu copii

Statul s-a gandit se pare la cei care vor sa adopte copii si a dat o lege europeana, desi sincer ma indoiesc ca cineva te va astepta la privati sa stai un an in concediu, iar suma primit apare destul de ok – 1.700 de lei lunar, dar in mare dezacord cu ajutorul pe care-l primesc parintii maturali. In fine, lasand la o parte neajunsurile, faptul ca cei care nu au serviciu sunt si mai neajutorati, legea pare buna si evident nu uitati ca sumele se dau la cerere, nu obligatoriu.

Legea prevede si sanctiuni pentru angajatorii care nu acorda concediu celor ce fac cerere, dar ma indoiesc ca o sa-i mai primeasca cu bratele deschise la intoarcere, caci asa e pe la noi. In alta ordine de idei, poate ca legiuitorul se va gandi si la familiile care au copii, la un concediu pentru ambii pariniti pe timp de un an!

Indemnizație de acomodare

Cum poți primi 1.700 de lei lunar si un an de concediu pentru acomodarea cu copii