In sfarsit avem si noi o lege buna pentru soferi, asa ca acum cateva zile a fost aprobat proiectul unor deputati ce prevede exact acest lucru: interzicerea pozitionarii de radare ascunse. Proiectul este mai vechi dar a fost atacat la CCR si abia acum toate prevederile sunt constitutionale si legea a devenit operanta. Asadar de acum politistii de la rutiera si de la servicul vamal vor fi obligatoriu in uniforma, altfel nu va pot opri! Mai mult, acestia vor avea semne distinctive pentru a putea fi deosebiti de restul politistilor.

Radarele pitite interzise prin lege in Romania

O alta modificare a legilor, una benefica desigur – este aceea ca aparatele care stau la baza constatarii unei contraventii trebuie evident sa fie omologate, iar acest lucru trebuie specificat in procesul verbal. De acum radarele mobile de tip pistol se pot folosi doar pentru o distanta de maxim 10 metri, ceea ce pe de o parte ajuta la preventie, pe de alta parte le da drumul vitezomanilor sa mearga in voie pana primesc un flash de la cineva [ sofer ] pe contra sens!

Asadar o lege cu bune si cu rele, ce va mai limita oarecum puterea politistilor. Studiile arata ca panouri ce seamana cu masina politiei sau cu un politist reduc drastic numarul de accidente si de incalcari ale legislatiei [ viteza excesiva in special! ]. Sa nu uitam ca desi  amenzile nu ne plac, totusi trebuei sa conducem in limitele legii, viteza excesiva a dus deseori la accidente cu cele mai grave urmari. Asadar pe de o parte legea ne bucura, dar speram sa nu dea prea multa libertate soferilor!

Radar ilegal

Radarele pitite interzise prin lege in Romania