Dupa ce ani la rand europenii au facut concesii in fata emigrantilor, ajungandu-se pana la situatii absurde, prin care crestinii erau obligati sa ascunda in fata musulmanilor simboluri religioase – celebru este cazul din Elvetia dce acum cativa ani, iata ca Italia face un pas decisiv, amendand un imigrant indian cu 2000 de euro pentru ca a purtat un pumnal la brau ca in India. Procesul a fost unul de durata, intamplarea din Goito avand loc in anul 2013, iar procesul in 2015.

Italia isi apara drepturile si libertatile in fata imigrantilor

Avocatii apararii au sustinut diversitatea culturala, doar ca judecatorii au considerat ca daca vii de buna voie intr-o tara si vrei sa traiesti aici, trebuie sa-i respecti legile si valorile. Tinem minte ca in Franta s-a cerut ca pe plaja musulmanii sa nu mai vina cu fata acoperita, iata ca si Italia da un semnal de normalitate, cerand imigrantilor sau turistilor sa se supuna legilor europene, nu celor de la ei din tara.

Italienii au spus-o mai plastic: daca vrei sa vii in casa mea, respecta-mi regulile, nu ma obliga pe mine sa le respect pe cele din casa ta! Este momentul sa invatam sa traim pasnic, sa ne respectam reciproc, iar intr-o societate in care amenintarile sunt multe, portul unui pumnal cu lama de 20 de centimetri nu poate fi considerat ceva normal in Europa. Oare schimbarea de optica europeana va micsora numarul refugiatilor si imigrantilor in 2018?

Legislație Italia

Italia își apară drepturile și libertățile în fata imigranților