Mai tineti minte cand zilnic auzeam la televizor sloganul „nu ne vindem tara!”? Uite ca italienii o vand, iar cel ce o cumpara este nimeni altul decat Ion Tiriac, tenismenul bancher. Asa se face ca cele 2.000 de hectare au intrat in posesia omului de afacerti roman la suma de 8 milioane de euro! Cine are sa-i traiasca, cine nu sa ii doreasca – la euro ma refer, evident! Zoona unde a cumparat Ion Tirica este una slab populata, localitatea are doar putin peste 1.500 de locuitori. Poate se apuca de agricultura? O masilna, o portocala?

Ion Tiriac – din seria nu ne vindem tara

De ce am scris despre asta pe Digitalprees? Pentru ca italienii zic ceva de patrimoniu, adica nu acumparat romanul teren arabil, ci ceva cu semnificatie istorica pentru italieni. Pleaca el cu pamantul in Romania? NU, evident! Alta treaba este cu fabrici si uzine, care ies din corcuit, lasa oameni pe drumuri, dar pamant este destul, iar daca nu-l folosesc localnicii, sa-l ia cine vrea – sau poate!

Probabil ca stiti deja ca Ion Tiriac investeste peste tot in lume, el este si patronul turneului de la Madrid, de pe urma caruia a acastigat anul trecut 35 de milioane de dolari, asa ca a avut de unde sa investeasca in Italia pe terenul de 2.000 de hectare. Sa nu uit, premiile turneului spaniol sunt in total de 10 milioane de euro, iar castigatorul ia peste un milion – atat la feminin cat si la masculin! Pacat ca nu mai sunt tanar, nu mai lasam racheta de tenis din mana la banii astia! la final o intrebare de 100 de puncte: cine este fata lui Ion Tiriac, caci despre baiat si frumoasa sa sotie moldoveanca stie toata lumea!

Ion Tiriac

Ion Tiriac – din seria nu ne vindem tara