Odata cu schimbarea  Codului rutier din Italia, romanii stabiliti in peninsula ce au masini inmatriculate in Romania au inceput sa fie opriti de politie si amendati. Amenzile sunt destul de mari – cateva sute de euro, dar risca chiar si confiscarea masnii. Dreptul de a circula cu o masina inmatriculata in strainatate – din afara Italiei – mai mult de 60 de zile este interzis. Cam aiurea as zice eu avand in vedere ca ai dreptul de asta 90 de zile ca turist.

Romanii din Italia sub lupa politiei din peninsula

Legea italieneasca este cam ciudata, pe de o parte ai la dispozitie 180 de zile ca sa inmatriculezi masina in Italia, pe de alta parte desi ai dreptul sa fii turist 90 de zile, poti circula cu masina inmatriculata in Romania doar 60 de zile. Alta interdictie este aceea de aconduce masina pe parcursul celor 180 de zile. Teoretic nu este ceva iesit din comun, pana la urma daca ai decis sa te stabilesti in Italia ar trebui sa-ti schimbi si numerele la masina, mai ales ca altfel esti obligat sa vii mereu in tara pentru ITP.

De ce prefera romanii din Italia sa vina cu masinile inmatriculate in Romania? Pentru ca asigurarile pe care le platesti ca nou venit in noua tara sunt mai mari decat cele pe care le platesc italienii. Nu este de gluma cu noua lege, masina va fi confiscata si se va plati o amenda ce poate ajunge pana la 7.000 de euro! Vor aduce romanii masinile in tara? Va fi o invazie de masini pe piata second hand in urmatoarele sase luni?

Politia din Italia

Romanii din Italia sub lupa politiei din peninsula