Faptul ca Germania experimenteaza de toate e deja cunoscut, ba primele troleibuze fara sofer, ba fara motoare diesel prin marile orase, uite ca a venit vremea si autostrazii electrice. Evident este doar un proiect, ca nu mergem acum toti cu tramvaiul pe autostrada! Minunea poate fi vazuta de romanii din Hessa, un test pentru cei care merg cu TIR-ul. Daca le ies socotelile, nemtii s-au decis sa duca proiectul mai departe, in toata Germania.

Prima autostrada electrificata din Germania

In mod evident autostrada electrificata este urmare a poluarii cu CO2, iar in mod evident camioanele sunt o sursa mai mare de poluare decat autoturismele. Faptul ca Germania si-a propus zero poluare pana in 2050 este laudabil, sa speram ca o sa apuc sa vad si eu ziua aceea. Daca ne gandim ca 70% din totalul de marfuri sunt transportate cu camioanele, este evident ca planul era ncesar. Cum vor fi afectati romanii din Hessa de legile antipoluare nemtesti este evident [ clar ca nu doar ei, ci toata populatia! ], masinile cu motoare diesel vor fi pe cale de disparitie!

Pe langa autostrazi unde vom vedea TIR-uri ce seamana cu tramvaiul nemtii se gandesc sa revigoreze transportul feroviar, iar aici noi romanii stam la fel de bine ca si la autostrazi, adica vai de noi. Nu mai zic ca in Romania n-ai sa vezi asa ceva niciodata, noi nu reusim sa asfaltam soselele, ce sa mai discutam de autostrazi electrice. Nu-i bai, poate ca e mai bine asa, sa avem noi subiecte despre care sa scriem zi de zi.

Autostrada electrificata in Germania

Prima autostrada electrificata din Germania